Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g5g16kcal0.5g3.7g0.1g0.5g
Linssi-punainen (raaka)7.1g22kcal1.8g3.5g0.1g0.6g
Juuriselleri 10g3.2kcal0.1g0.5g0g0.3g
Palsternakka 11g7.2kcal0.1g1.3g0g0.5g
Oliiviöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Valkokaali keräkaali 38g10kcal0.4g1.5g0.1g0.8g
Lihaliemi laimennettu 10g1.9kcal0g0.3g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1g2.9kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g173kcal6.8g25.4g4.2g6.8g
Valittu annoskoko165g87kcal3.4g12.7g2.1g3.4g
Annoskoko puolitettuna83g43kcal1.7g6.4g1.1g1.7g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.7g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251