Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 42g16kcal0.4g2.9g0.1g1.1g
Nauris 21g5.8kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 14g39kcal0.3g0.4g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g201kcal2.4g10g16g3.4g
Valittu annoskoko165g101kcal1.2g5g8g1.7g
Annoskoko puolitettuna83g50kcal0.6g2.5g4g0.9g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683