Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)52g66kcal5.8g0.2g4.7g0g
Sokeri 22g90kcal0g22.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g88kcal2.6g17.9g0.3g0.9g
Leivinjauhe 1.3g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl18g59kcal0.3g0.5g6.1g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 35g28kcal0.2g6g0.1g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 1.7g7.1kcal0g1.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4.2kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana331g692kcal18g100.2g22.4g3g
Valittu annoskoko165g346kcal9g50.1g11.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna83g173kcal4.5g25.1g5.6g0.8g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148