Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl7.1g41kcal1.5g0.4g3.6g0.8g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g14g85kcal3g0.9g7.6g0g
Hermesetas, annos 5g2.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g56g24kcal5.5g0.2g0.1g0g
Voi 42g307kcal0.5g0.2g34.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 14g47kcal0.3g0.4g4.9g0g
Kahvi mustana 100ml28g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana331g1009kcal21.8g4.4g101.2g1.6g
Valittu annoskoko165g504kcal10.9g2.2g50.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna83g252kcal5.5g1.1g25.3g0.4g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376