Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 31g100kcal7.6g14.3g0.6g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 117g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Sipuli 4.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Pinaatti 12g1.6kcal0.2g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana331g219kcal15.8g29g2.8g6.2g
Valittu annoskoko166g109kcal7.9g14.5g1.4g3.1g
Annoskoko puolitettuna83g55kcal4g7.3g0.7g1.6g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385