Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 125g95kcal2.3g19.3g0.2g1.2g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Korppujauho 7.5g28kcal0.8g5.6g0.1g0.4g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 10g67kcal2.7g0.7g5.8g1.2g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g3.7g2.2kcal0.4g0.6g0.1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana332g511kcal15.8g52.4g25.2g11g
Valittu annoskoko166g256kcal7.9g26.2g12.6g5.5g
Annoskoko puolitettuna83g128kcal4g13.1g6.3g2.8g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.6g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417