Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali84g18kcal1g2.9g0.2g1.8g
Sipuli 5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Maustekurkku sokerisuolattu 9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka6.3g5.1kcal0.2g1.2g0.1g0.1g
Paprikajauhe 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 25g55kcal4.4g0g4.2g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g3.1g8.8kcal0.9g0g0.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g9g11kcal0.3g0.5g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana332g213kcal14.4g11.8g11.8g5g
Valittu annoskoko166g107kcal7.2g5.9g5.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna83g53kcal3.6g3g3g1.3g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493