Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 16g113kcal0.2g0.1g12.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai33g114kcal3.9g23.1g0.7g1g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.6g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 13g3.8kcal0.4g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Raparperi 38g13kcal0.3g2.1g0g0.5g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 13g17kcal0.3g0.4g1.5g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g16g9kcal1.6g0.7g0g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana331g798kcal16g110.2g32g3g
Valittu annoskoko166g399kcal8g55.1g16g1.5g
Annoskoko puolitettuna83g200kcal4g27.6g8g0.8g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.3g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429574