Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 160g44kcal2.9g4.6g0.8g3g
Herkkusieni 107g17kcal2.2g0.3g0.4g1.6g
Sipuli (kuorittu)93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Kiinankaali raaka 100g160g29kcal2.6g3.7g0.5g3.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g13g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Fenkoli, tuore , annos 100g32g5.4kcal0.3g0.6g0.1g0.8g
Porkkana 85g28kcal0.5g4.7g0.2g2.2g
Voi 5.3g39kcal0.1g0g4.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4g36kcal0g0g4g0g
Paprika, punainen32g8.2kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 27g6.4kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g27g29kcal2.1g5.3g0g1.3g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl53g181kcal1.1g1.6g18.7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g53g123kcal3.5g25.9g0.7g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3304g1148kcal34.8g107.6g60.2g36.4g
Valittu annoskoko1652g574kcal17.4g53.8g30.1g18.2g
Annoskoko puolitettuna826g287kcal8.7g26.9g15.1g9.1g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416