Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 175g1266kcal2.1g0.7g141.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 209g263kcal23g0.5g18.9g0g
Kaurahiutale 70g261kcal10.1g39.8g5.1g7g
Vehnäjauho puolikarkea 227g779kcal23.1g158.8g2.7g7.9g
Sokeri 252g1024kcal0g252g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g349g408kcal9.8g14g34.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.8g0g0g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.6g0g0g
Mustikka metsä- 349g154kcal1.7g22.3g2.1g11.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3304g8445kcal140.4g1009g411.2g52.8g
Valittu annoskoko1652g4223kcal70.2g504.5g205.6g26.4g
Annoskoko puolitettuna826g2111kcal35.1g252.3g102.8g13.2g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932