Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 242g1756kcal2.9g1g196.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2906g959kcal95.9g142.4g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4407g15424kcal528.8g3128.8g92.5g132.2g
Hiiva, 50g484g295kcal63.4g5.3g1.9g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g969g562kcal87.2g48.4g1.9g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]969g1356kcal135.6g135.6g32.9g464.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g40704kcal1827.6g6923g652.2g1194.2g
Valittu annoskoko10000g20352kcal913.8g3461.5g326.1g597.1g
Annoskoko puolitettuna5000g10176kcal456.9g1730.8g163.1g298.6g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427