Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g312g968kcal53.1g168.7g9.1g40.6g
Emmental, punaleima 17%219g634kcal74.3g0g37.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha437g726kcal83.1g0g43.7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g56g506kcal0g0g56.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g375g76kcal2.2g14.2g1.1g5.2g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.2g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka75g80kcal0.7g18.7g0g0.9g
Oregano, kuivattu 1.2g3.8kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3315g6030kcal429.4g410.2g295.2g96g
Valittu annoskoko1658g3015kcal214.7g205.1g147.6g48g
Annoskoko puolitettuna829g1507kcal107.4g102.6g73.8g24g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157