Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 16g109kcal0.1g0g12.3g0g
Hunaja 29g96kcal0.1g23.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g93kcal2.8g19g0.3g0.9g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Hasselpähkinä 6.8g44kcal1g0.2g4.1g1.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 63g22kcal0.1g4.4g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana332g802kcal14.2g96.2g38.4g6.8g
Valittu annoskoko166g401kcal7.1g48.1g19.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna83g201kcal3.6g24.1g9.6g1.7g
Arvot/100g100g241kcal4.3g28.9g11.6g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101623