Jauhelihakaalikeitto

Laita vesi kiehumaan, lisää 2 tl suolaa, kuori ja pilko perunat ja laita kiehuvaan veteen.

Lisää kaksi pussia keittojuureksia.

Paista jauheliha tilkassa oliiviöljyä, lisää paistumaan pilkottu sipuli.

Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla sekä meiramilla.

Laita jauhelihaseos keittoon.

Paista pilkotut kaalinpalat tilkassa oliiviöljyä hetken aikaa kunnes ne pehmenevät , lisää sitten keittoon.

Lopuksi lisää persiljaa.

Anna hetken hautua, mausta vielä tarpeen mukaan.

Helppo, nopea ja maukas ruoka! Tästä tulee iso annos, josta riittää varmasti enemmänkin kuin 10 annosta.

Kannattaa jäähdyttää ja laittaa valmiita annoksia pakasterasioissa pakkaseen, maistuu hyvältä työpäivän päätteeksi, kun sulattaa joko kattilassa liedellä tai mikrossa.

Kevyemmän version saa, kun vähentää perunan määrää ja lisää kaalin tai pakastejuuresten määrää.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persilja0.2g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Lihaliemivalmiste, pirkka, 11g/kuutio0.6g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Keräkaali, 100g10g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste20g5kcal0.2g1g0.1g0.6g
Peruna (vanha, kuorittu)38g31kcal0.7g6.6g0g0.4g
Paistijauheliha nauta 5%20g26kcal4.2g0g1g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana333g142kcal10.6g16.2g3.4g2.4g
Valittu annoskoko166g71kcal5.3g8.1g1.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna83g35kcal2.7g4.1g0.9g0.6g
Arvot/100g100g43kcal3.2g4.9g1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31163