Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g15g57kcal2.3g11.3g0.5g1.2g
Hiiva, 50g3.8g2.3kcal0.5g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl19g66kcal2.6g12g0.6g1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 68g232kcal6.9g47.3g0.8g2.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana333g789kcal24.6g143g11.4g9.2g
Valittu annoskoko167g394kcal12.3g71.5g5.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna83g197kcal6.2g35.8g2.9g2.3g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073