Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen0.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g1g6.2kcal0.1g0.6g0.4g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)35g12kcal0.3g2.4g0.2g0.5g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g13g47kcal3.5g6.8g0.4g1.2g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g2.6g3.2kcal0.1g0.2g0.2g0g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g16g20kcal1.3g2.2g0.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana333g254kcal11.6g30.4g8.2g8.8g
Valittu annoskoko166g127kcal5.8g15.2g4.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna83g64kcal2.9g7.6g2.1g2.2g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.1g2.5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336076