Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Basilika, tuore 2.3g0.6kcal0.1g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta7.8g36kcal3.1g0g2.6g0g
Auringonkukansiemen 7.8g46kcal1.8g1g3.9g0.5g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty70g98kcal3.6g19.6g0.5g2.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 62g67kcal14.4g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana334g748kcal46.2g42g43.8g5.8g
Valittu annoskoko167g374kcal23.1g21g21.9g2.9g
Annoskoko puolitettuna83g187kcal11.6g10.5g11g1.5g
Arvot/100g100g224kcal13.8g12.6g13.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217