Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g1124g303kcal14.6g53.9g2.2g19.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.1g0.2g0.6g
Rypsiöljy 61g537kcal0g0g60.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton32g6.6kcal0.1g0.5g0g0g
Kasvisliemikuutio 25g75kcal2.3g3.3g5.8g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 180g472kcal12.8g88.4g5.8g4.5g
Emmental juustoraaste valio169g657kcal48.9g0g50.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3330g4475kcal171.6g365.4g251.6g52.4g
Valittu annoskoko1665g2237kcal85.8g182.7g125.8g26.2g
Annoskoko puolitettuna833g1119kcal42.9g91.4g62.9g13.1g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106877