Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen29g211kcal0.3g0.3g23.4g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 339g78kcal6.1g8.1g0.7g7.1g
Lehtikaali 107g42kcal3.7g4.3g0.6g2.1g
Kesäkurpitsa zucchini 436g79kcal2.4g10.9g1.7g3.1g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g150g90kcal1.3g7.8g6g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3330g1008kcal28.4g64.2g64.8g25.6g
Valittu annoskoko1665g504kcal14.2g32.1g32.4g12.8g
Annoskoko puolitettuna833g252kcal7.1g16.1g16.2g6.4g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612