Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali987g208kcal11.8g33.6g2g20.7g
Suola, annos 3g8.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 329g749kcal62.5g0g55.9g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g41g140kcal2.7g31.7g0.5g0g
Sipuli 45g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Oivariini, 80 normaalisuolainen8.2g59kcal0.1g0.1g6.6g0g
Kananmuna, keitetty 45g65kcal5.7g0.1g4.6g0g
Kuohukerma82g280kcal1.6g2.5g28.8g0g
Suola, annos 3g4.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 115g347kcal0.1g85.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3332g3723kcal170.2g311g197g43g
Valittu annoskoko1666g1861kcal85.1g155.5g98.5g21.5g
Annoskoko puolitettuna833g931kcal42.6g77.8g49.3g10.8g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326