Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 112g337kcal20g54.1g1.1g11.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g350g210kcal5.3g45.5g0.4g3.2g
Vesi, vesijohtovesi 525g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g219g328kcal2.2g13.1g28.4g1.5g
Oliiviöljy 88g774kcal0g0g87.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 128g439kcal13g89.6g1.5g4.5g
Ohrajauho 96g315kcal7.9g62g1.9g7.3g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 53g140kcal4.5g24.3g2.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3332g5141kcal107.6g587.6g246.4g64.8g
Valittu annoskoko1666g2571kcal53.8g293.8g123.2g32.4g
Annoskoko puolitettuna833g1285kcal26.9g146.9g61.6g16.2g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694