Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu39g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa21g63kcal4.8g0g4.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g21g126kcal5g1.4g11.3g0g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g42g24kcal3.8g2.1g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)8.4g48kcal1.9g1.6g4.1g0g
Seesaminsiemen13g71kcal3.4g1.4g6g1.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 6.3g20kcal1.8g0.4g1.3g1.9g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti6.3g36kcal1.5g0.9g2.9g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.3g0.6kcal0g0g0g1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana335g917kcal53.2g17.4g72.2g8g
Valittu annoskoko168g459kcal26.6g8.7g36.1g4g
Annoskoko puolitettuna84g229kcal13.3g4.4g18.1g2g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202