Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g36g55kcal5g0.9g3.6g0.1g
Peruna, vanha, kuorittu 26g19kcal0.5g4g0.1g0.3g
Porkkana, tuore18g5.1kcal0.1g1g0g0.5g
Selleri, annos 50g2.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Lanttu 5.1g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Palsternakka 0.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g1.4g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 77g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana335g168kcal11.4g12.8g7.6g2.2g
Valittu annoskoko168g84kcal5.7g6.4g3.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna84g42kcal2.9g3.2g1.9g0.6g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915