Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)452g149kcal14.9g22.2g0g0g
Tuore hiiva45g31kcal7g0.1g0.3g5.8g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g452g1584kcal63.3g253.4g33.9g45.2g
Juokseva hunaja 250g45g145kcal0.5g35.3g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g633g2217kcal76g449.7g13.3g19g
Voi 45g328kcal0.5g0.2g36.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3348g8907kcal324.4g1521.8g168.6g140g
Valittu annoskoko1674g4454kcal162.2g760.9g84.3g70g
Annoskoko puolitettuna837g2227kcal81.1g380.5g42.2g35g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440