Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen666g220kcal22g32.6g0g0g
Vesi160g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g167g133kcal2.5g11.2g8.3g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 600g456kcal11.3g92.9g1.2g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3352g1662kcal73.6g281g19.4g14.8g
Valittu annoskoko1676g831kcal36.8g140.5g9.7g7.4g
Annoskoko puolitettuna838g416kcal18.4g70.3g4.9g3.7g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324