Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.4g4kcal0.1g0.1g0.3g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g0.9g0kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%31g52kcal6.1g0g3.1g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g22g7.7kcal0.3g1.5g0.1g0.2g
Porkkana 8.7g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Selleri, annos 50g8.7g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Palsternakka 8.7g5.6kcal0g1g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)8.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)8.7g2.6kcal0.1g0.5g0g0.1g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Sokeri 0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana336g198kcal14g10.8g10.4g2g
Valittu annoskoko168g99kcal7g5.4g5.2g1g
Annoskoko puolitettuna84g49kcal3.5g2.7g2.6g0.5g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774