Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 15g3.4kcal0.3g0.4g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 7.5g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka5.2g4.3kcal0.2g1g0.1g0.1g
Vesi60g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste30g29kcal5.4g0g0.8g0g
Katkarapu pienet (pirkka)14g8.9kcal2g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)19g19kcal3.2g0.3g0.5g0g
Valkoviini kuiva 7.5g5.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana337g191kcal22.6g5g7.4g1.4g
Valittu annoskoko169g96kcal11.3g2.5g3.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna84g48kcal5.7g1.3g1.9g0.4g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156