Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi470g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g152g41kcal0.9g8g0.3g3.8g
Ruokajogurtti Valio118g107kcal5.3g5.9g7.1g0g
Hunaja 22g71kcal0.1g17.4g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala422g1350kcal63.3g248.9g11g42.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%49g123kcal6.9g5.4g2.7g24g
Kuivahiiva, annos 11g13g47kcal5.9g5.3g0.8g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g418g1506kcal54.4g292.7g8.8g15.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g6530kcal273.6g1167.2g66.2g171g
Valittu annoskoko1680g3265kcal136.8g583.6g33.1g85.5g
Annoskoko puolitettuna840g1633kcal68.4g291.8g16.6g42.8g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88619