Appelsiinipihvit

Appelsiini antaa mukavan säväyksen jauhelihapihveille.

Näitä tarvitset:
# 2 tuoretta appelsiinia
# 400-500 g naudan jauhelihaa
# 1 muna
# 1+2 rkl sinapinsiemeniä
# suolaa, mustapippuria
# öljyä paistamiseen
# 800 g jauhoisia perunoita
# 50 g voita
# persiljaa tai pinaattia
# neitsytoliiviöljyä, sormisuolaa

Pihvitaikinaa kannattaa tehdä saman tien tupla-annos ja pyöritellä toinen puoli pulliksi pakkaseen.

Aloita muusin teosta.

Kuori perunat ja laita kiehumaan suolattuun veteen.

Pese juuresharjalla porkkanat (älä turhaan kuori pois makua ja vitamiineja).

Viipaloi porkkanat vinottain ja laita kiehumaan vähään veteen, johon on lisätty desilitran verran appelsiinimehua ja hieman suolaa.

Keitä porkkanat al dente -kypsiksi.

Pese toisen appelsiinin kuori lämpimällä vedellä ja juuresharjalla.

Kuivaa pinta ja raasta oranssi osa kulhoon - välttele kuoren valkoista osaa.

Lisää kulhoon jauheliha, muna, tasainen 1 tl suolaa, muutama pyöräytys mustapippurimyllystä sekä 1 rkl sinapinsiemeniä.

Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja tee litteitä pihvejä.

Paista ne miedolla lämmöllä öljyssä 2-3 minuuttia per puoli.

Tai paista pihveihin hyvä pinta pannulla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Kaada kypsistä perunoista vesi (säästä osa mahdollista notkistamista varten).

Nuiji karkeaksi survokseksi.

Kääntele joukkoon reilu nokare voita ja hienoksi hakattua persiljaa tai ryöpättyä pinaattia.

Valuta porkkanaviipaleet siivilässä, mutta pidä lämpiminä.

Kuori appelsiinit ja nylje lohkot kalvottomiksi.

Paahda kuumalla kuivalla pannulla 2 rkl sinapinsiemeniä - varo polttamasta.

Kokoa annokset.

Pyöräytä pihvejä paahdetuissa sinapinsiemenissä.

Lusikoi sen viereen perunamuusia.

Pyörittele kulhossa loppuja sinapinsiemeniä, porkkanoita ja appelsiiniviipaleita oliiviöljyn kera ja lusikoi salaatti lautasille.

Ripota pinnalle vähän sormisuolaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 936 grammaa

Mirliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nauta-sika jauheliha (20% rasvaa), Snellman4272g11278kcal747.6g0g854.4g0g
Sipuli (kuorittu)320g87kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Suola, annos 3g53g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 587g838kcal73.4g1.8g60.2g0g
Kukkakaali 801g193kcal14.5g17.6g2.4g18.4g
Parsakaali, 100 g, 1,5 dl801g240kcal36.8g15.2g2.4g12.8g
Atria broilerin fileesuikale naturell801g881kcal184.2g0g16.8g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli kevyt, Pirkka534g961kcal26.7g35.8g80.1g16g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi134g35kcal1.6g6.4g0.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)534g454kcal5.3g18.7g37.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g125kcal0g0g13.9g0g
Suomalainen edamjuusto (Pirkka)320g1057kcal86.5g0g76.9g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g27g83kcal2.3g15.5g1.3g0g
Porkkana 801g262kcal5g44.5g1.6g20.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g32988kcal2376.2g341.8g2296.6g146g
Valittu annoskoko10000g16494kcal1188.1g170.9g1148.3g73g
Annoskoko puolitettuna5000g8247kcal594.1g85.5g574.2g36.5g
Arvot/100g100g165kcal11.9g1.7g11.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108020