Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 32g111kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Voi 16g113kcal0.2g0.1g12.7g0g
Kananmuna 50g(kpl)19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g44g41kcal1g5.7g1.4g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g1.2g4.2kcal0g1g0g0g
Mustikka metsä- 30g13kcal0.1g1.9g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana338g833kcal13.4g117.4g32.8g4.2g
Valittu annoskoko169g417kcal6.7g58.7g16.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna85g208kcal3.4g29.4g8.2g1.1g
Arvot/100g100g247kcal4g34.8g9.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432308