Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Kesäkurpitsa zucchini 31g5.5kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Sipuli 19g5.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 7g20kcal0.1g0.2g2g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 14g18kcal1.1g2.4g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana339g123kcal3.6g12.2g6g3.8g
Valittu annoskoko169g61kcal1.8g6.1g3g1.9g
Annoskoko puolitettuna85g31kcal0.9g3.1g1.5g1g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906