Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)42g8kcal0.6g0.8g0.2g1.1g
Kukkakaali 17g4.1kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Jauheliha, sika-nauta 56g125kcal9.8g0g9.6g0g
Pekoni rasvainen 12g45kcal1.4g0g4.4g0g
Sinappi 4.5g5.9kcal0.2g0.6g0.3g0.1g
Oliiviöljy 3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 14g46kcal0.3g0.4g4.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g7g11kcal1.1g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana339g563kcal27.8g5.8g47.8g3.6g
Valittu annoskoko169g281kcal13.9g2.9g23.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna85g141kcal7g1.5g12g0.9g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178