Kaalikääryleet

Keitä riisit kypsäksi(lihaliemikuutio vedessä)
kuullota sipuli pannussa (vähän voita)
sekoita jauheliha, kanamunat, mausteet, kerma,
sipuli, riisi löysäksi taikinaksi.

Keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä.

Irrota lehdet sitä mukaan kun irtoavat hyvin.

POista kovat kannat.

Laita täytettä lehdelle n.0,5 dl ja kääri rullalle.

Laita kääryleet vuokaan sauma puoli alaspäin ja voitele voilla.

Laita kaalin keitinlientä lisäksi jos kääryleet näyttävät paiston aikana kuivilta.

Paista 175 astetta 40min ja käännä kääryleet.

Paista vielä 20 min ja vielä 20 min foliolla peitetttynä.

Nam, nam. sitten vaan herkuttelemaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Nuusku0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, annos 100g84g20kcal1g3.5g0.2g0.9g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 28g39kcal5.3g0g2g0g
Lihaliemikuutio Maggi1g2.9kcal0.1g0.1g0.2g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g9g35kcal0.8g7.1g0.3g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Purjosipuli, annos 20g1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.9g1.2kcal0.1g0g0.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)19g30kcal0.5g0.5g2.8g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Voi 4.7g34kcal0.1g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana339g325kcal15.8g22.4g19.6g2.6g
Valittu annoskoko170g163kcal7.9g11.2g9.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna85g81kcal4g5.6g4.9g0.7g
Arvot/100g100g96kcal4.7g6.6g5.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106199