Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g78g16kcal3.1g3g0.1g0g
Hirvenliha, 100g63g70kcal13.2g0g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 3.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g2.3g7.9kcal0.3g1.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana339g206kcal34.2g12.2g4.2g1.4g
Valittu annoskoko169g103kcal17.1g6.1g2.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna85g52kcal8.6g3.1g1.1g0.4g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.6g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500