Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)8.8g29kcal1.4g4.6g0.6g1.1g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0g0.6g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)23g81kcal2.8g15g1.2g1.3g
Hiivaleipävehnäjauho 33g106kcal3.9g19.3g0.9g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g585kcal18.2g82.8g19g10.4g
Valittu annoskoko170g292kcal9.1g41.4g9.5g5.2g
Annoskoko puolitettuna85g146kcal4.6g20.7g4.8g2.6g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.4g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138