Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha668g1108kcal126.9g0g66.8g0g
Sipuli (kuorittu)334g90kcal4.3g16g0.7g5.7g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g234g140kcal3.5g30.4g0.2g2.1g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Jauhelihamauste, annos 15g8.3g0.3kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 167g289kcal12.7g3.8g25g0g
Ketsuppi, Heinz50g52kcal0.5g12.1g0.1g0.6g
Sinappi 50g66kcal2.2g7.1g3g0.9g
Korppujauho 42g153kcal4.4g31.3g0.4g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3380g4500kcal334.6g208.6g256.8g25.2g
Valittu annoskoko1690g2250kcal167.3g104.3g128.4g12.6g
Annoskoko puolitettuna845g1125kcal83.7g52.2g64.2g6.3g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727