Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)859g3005kcal103g592.5g16.3g42.9g
Vesi, vesijohtovesi 542g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g136g447kcal21.7g7.5g36.6g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 36g72kcal0.5g0.7g7.2g1.6g
Kuivahiiva, annos 11g10g36kcal4.5g4g0.6g0g
Siirappi 14g41kcal0g10g0g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)45g325kcal0g0g36.2g0g
Auringonkukansiemen 45g268kcal10.4g5.7g22.4g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3384g8390kcal280.2g1240.8g238.6g94.4g
Valittu annoskoko1692g4195kcal140.1g620.4g119.3g47.2g
Annoskoko puolitettuna846g2098kcal70.1g310.2g59.7g23.6g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054