Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1000g211kcal12g34g2g21g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 400g529kcal10.5g12.8g48g0g
Dijonsinappi, Maille, Original30g21kcal1.2g2.4g0.9g0.9g
Ruohosipuli, tuore40g11kcal0.6g1.5g0.2g0.4g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g220g315kcal27.5g0.7g22.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3392g2196kcal104.4g105.8g147.8g46.8g
Valittu annoskoko1696g1098kcal52.2g52.9g73.9g23.4g
Annoskoko puolitettuna848g549kcal26.1g26.5g37g11.7g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447