Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4713g994kcal56.6g160.2g9.4g99g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1885g3129kcal358.2g0g188.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g38g39kcal3g6.1g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)471g127kcal6.1g22.6g0.9g8g
Pekoni (Dulano)283g724kcal50.9g9g53.7g0g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl943g3205kcal18.9g28.3g329.9g0g
Lihaliemi laimennettu 1414g267kcal0g42.4g8.5g0.3g
Voi 66g479kcal0.8g0.3g53.6g0g
Siirappi, tumma141g452kcal0.1g104.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g18833kcal989.2g747g1289.4g216.2g
Valittu annoskoko10000g9416kcal494.6g373.5g644.7g108.1g
Annoskoko puolitettuna5000g4708kcal247.3g186.8g322.4g54.1g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877