Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g7.8g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L4.7g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 2.3g0.8kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g15kcal0g2.8g0g0.2g
Valittu annoskoko17g7kcal0g1.4g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g4kcal0g0.7g0g0.1g
Arvot/100g100g44kcal0g8.3g0g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108