Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)5.5g7.7kcal0.6g0g0.6g0g
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Perunajauho 1dl=70g1.3g4.2kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g7.5g12kcal0.5g1.2g0.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g66kcal2.4g8.4g2.2g0.2g
Valittu annoskoko17g33kcal1.2g4.2g1.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna9g17kcal0.6g2.1g0.6g0.1g
Arvot/100g100g194kcal7.1g24.7g6.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99179