Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr4g4.9kcal0.8g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 0.9g5kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Sinappi, mieto, meira 125g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g27kcal1.8g1g1.6g0g
Valittu annoskoko17g13kcal0.9g0.5g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna9g7kcal0.5g0.3g0.4g0g
Arvot/100g100g78kcal5.2g2.9g4.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869