Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)5.9g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.8g5.6kcal0g1.3g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3.8g13kcal0.5g2.7g0.1g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.8g6.7kcal0.2g1.4g0g0.3g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g1.8g2.5kcal0.2g0.2g0.1g0.8g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1.8g5.4kcal0.2g1.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana35g71kcal2.8g14g0.4g3g
Valittu annoskoko17g36kcal1.4g7g0.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna9g18kcal0.7g3.5g0.1g0.8g
Arvot/100g100g205kcal8g40.2g1.1g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153