Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 2.5g9kcal0.4g1.4g0.2g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.2g0.1g0.2g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)0.8g5.6kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana35g73kcal2g11.6g1.8g0.8g
Valittu annoskoko18g37kcal1g5.8g0.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna9g18kcal0.5g2.9g0.5g0.2g
Arvot/100g100g206kcal5.6g32.8g5.1g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623