Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g4.1g14kcal0.6g2.6g0.1g0.2g
Tonnikala vedessä, rainbow3.3g3.3kcal0.7g0g0.1g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g1g5kcal0.1g0.5g0.3g0g
Ruokakerma Valio 5%4.7g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 1.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana35g56kcal3g7g1.8g0.4g
Valittu annoskoko18g28kcal1.5g3.5g0.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g14kcal0.8g1.8g0.5g0.1g
Arvot/100g100g160kcal8.5g19.9g5.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850