Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g4.5g5.9kcal0.6g0g0.4g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl0.8g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.8g0.2kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g201kcal1.2g0.4g22g0g
Valittu annoskoko18g101kcal0.6g0.2g11g0g
Annoskoko puolitettuna9g50kcal0.3g0.1g5.5g0g
Arvot/100g100g566kcal3.4g1.1g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485