Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g28g127kcal2.2g19.1g4.5g1g
Voi (perinteinen meijerivoi)10g73kcal0g0g8.1g0g
Vadelma 27g11kcal0.3g1.1g0.2g1g
Maitorahka (Pirkka)39g26kcal4.7g1.6g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%31g69kcal0.9g1.6g6.2g0g
Liivatelehti, gelatiini2.2g7.6kcal1.9g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g2.3g9kcal0g2g0.1g0g
Mustikka metsä- 31g13kcal0.2g2g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g671kcal20.4g54.8g38.8g6g
Valittu annoskoko170g336kcal10.2g27.4g19.4g3g
Annoskoko puolitettuna85g168kcal5.1g13.7g9.7g1.5g
Arvot/100g100g197kcal6g16.1g11.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739