Lihamureke

Valmistukseen kuluva aika: alle 1 tunti.

1. Sekoita purkki kermaviiliä, pussi sipulikeittojauhetta, 2 kananmunaa ja 4 kynttä valkosipulia puristettuna.

2. Lisää jauheliha sekä raastettu porkkana ja sekoita.

Lisää halutessasi mustapippuria ja muita mausteita.

Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sipulikeitto on hyvin suolaista.

3. Muotoile pötkö uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.

VINKKI: voit laittaa lisukkeeksi uunivuokaan murekkeen reunoille esim.

porkkanaa ja herneitä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.2g0g7.5g0g
Laktoositon kermaviili (Valio)38g24kcal1.2g1.8g1.3g0g
Ranskalainen sipulikeitto-ainekset (Knorr), annos 52g10g31kcal0.9g5.1g0.6g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.8kcal0.1g1.5g0g0.6g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g439kcal38.4g18g23g3.2g
Valittu annoskoko170g220kcal19.2g9g11.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna85g110kcal9.6g4.5g5.8g0.8g
Arvot/100g100g129kcal11.3g5.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272675