Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Tomaatti, tuore16g3.3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 22g70kcal5.3g10g0.4g1.9g
Vesi109g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g1.6g6.5kcal0g0.3g0.6g0g
Korianteri, tuore, annos 20g2.2g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana341g249kcal11.4g23.8g10.8g4.8g
Valittu annoskoko171g124kcal5.7g11.9g5.4g2.4g
Annoskoko puolitettuna85g62kcal2.9g6g2.7g1.2g
Arvot/100g100g73kcal3.3g7g3.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962