Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)539g679kcal59.3g1.6g48.5g0g
Sokeri 229g929kcal0g228.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 263g901kcal26.8g183.8g3.2g9.2g
Leivinjauhe 14g24kcal0.7g5.1g0g0.1g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl180g611kcal3.6g5.4g62.9g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 359g289kcal1.5g61.7g0.6g5.8g
Sitruunamehu, laimentamaton45g9kcal0.1g0.7g0g0g
Sokeri 18g73kcal0g17.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g43kcal0g10.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3402g7115kcal184g1031.2g230.4g30.2g
Valittu annoskoko1701g3558kcal92g515.6g115.2g15.1g
Annoskoko puolitettuna851g1779kcal46g257.8g57.6g7.6g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148